BAHAN-BAHAN:
Bahan
A:
240gm
tepung beras
2 sudu
makan tepung ubi kayu
2 sudu
makan tepung gandum
1.5
liter santan
Garam
secukup rasa
Bahan
B:
30gm
udang kering
1
tangkai cili merah (di cincang)
1
tangkai daun bawang (diracik)
5 sudu
makan bawang goreng
Bahan
Hiasan:
1
tangkai cili merah (di cincang)
1
tangkai daun sup (diracik)
1
tangkai daun bawang (diracik)
Bawang
goreng secukupnya
CARA
MEMASAK :
1.
Satukan kesemua bahan A dan tapis. Didihkan sehingga pekat dan
tuangkan ke dalam Loyang.
2.
Setelah itu taburkan bahan B dan kukus
sehingga masak sempurna.
3.
Sejukkan talam dan taburkan bahan hiasan.
4.
Akhir sekali, potong mengikut bentuk kesukaan.
5.
Sedia dihidangkan.